Hotel Restauracja FALEZA Jastrzębia Góra, ul. Klifowa 5 tel. 58-674 91 58
Angielski Niemiecki Rosyjski

Newsletter

zapisz się, by jako pierwszy otrzymywać nasz newsletter z informacją o najnowszych promocjach i nowościach

 

e-mail: zapisz
Niepoprawny adres e-mail
pogoda

Pogoda

Aktualna pogoda:

Temperatura: 19 °C
Ciśnienie: 1016 hPa
Wiatr: 7 m/s

Menu Restauracji

 

 

PRZYSTAWKI

1. SŁONECZNA LAGUNA45 PLN

Krewetki Black Tiger duszone w pikantnym winno-maślanym sosie z czosnkiem.(5 szt.)

   

2. WIELKA KIERMUZA.

41 PLN

Tatar z łososia siekany z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą, gorczycą i natką pietruszki w aromacie cytryny.

   
3. WYSPA PTASIA  41 PLN

Tradycyjny tatar siekany z polędwicy wołowej, podany z salsą z korniszonów, piklowanych maślaków i szalotek, jajem przepiórki, majonezem sardynkowym, pumperniklem i czarnym pieprzem.

   
4. WYSPA MIŁOSCI 34 PLN

Duet solonego dorsza i łososia marynowanego w oleju rzepakowym z piklowaną rzodkiewką i czerwoną cebulą, ikrą łososia, ogórkiem małosolnym, i kiełkami groszku

   
5. RYBACKIE KĘPY29 PLN

Śledzie marynowane na dwa sposoby: w oleju z cebulą i czarnym pieprzem, i w

burakach z wiśniówką i żurawinami

 

MAKARONY

101. WĘZEŁ ROŻKOWY. 28 PLN

Makaron penne w sosie śmietanowym z kurczakiem, cebulą, zielonym groszkiem, białym winem i i natką pietruszki, obsypane serem Emilgrana.

   
102. WĘZEŁ RZUTKOWY. 29 PLN

Makaron muszelki w pikantnym sosie pomidorowym z mięsem omułków, kaparami i chipsami z bekonu, obsypany serem Emilgrana.

 
ZUPY

201.MORZE OCHOCKIE13 PLN
Rosół wołowo- drobiowy z marchewką, lanymi kluskami i natką pietruszki
   
202. MORZE CZERWONE13 PLN
Barszcz na zakwaszanych burakach i wędzonce z pierożkami z farszem grzybowym.
   
203. MORZE BAŁTYCKIE18 PLN
Wywar z ryb morskich, warzyw korzennych i pomidorów z dorszowymi kluskami, mięsem ryb i koprem.

 

SAŁATY

301. CICHA WYDMA.

29 PLN

Smażony na złoto kalmar, podany z sosem aioli i sałatą z cytrynowym sosem winegret obsypaną sezamem.

   

302. ZŁOTE PIASKI.

29 PLN

Grzanki z pszennego chleba z kozim twarogiem i salsą z pomidorów z piklowanym czosnkiem, podane z mieszanymi sałatami z domowym sosem winegret, zielonymi oliwkami, jabłuszkami kaparowymi i pestkami słonecznika.

 

DANIA WEGETARIAŃSKIE

401. ZATOKA LWIA.

25 PLN

Humus, nori, wędzona papryka, domowy winegret, różowy pieprz, sezam, teriyaki.

   

402. SAŁATA ECHO.

27 PLN

Mieszane sałaty z domowym sosem winegret, marynowanym bakłażanem, jabłuszkami kaparowymi, pikantnym ogórkiem, piklowaną rzodkiewką i czerwoną cebulą.

   

403. ZWIĄZ WANTOWY.

29 PLN

Czarny ryż z pikantnym sosem pomidorowym, zielonymi oliwkami, kaparami, natką pietruszki, wędzonym tofu i różowym pieprzem

 

DANIA GŁÓWNE

501. MONSUN.

75 PLN

Stek z polędwicy wołowej z grilla, oprószony różową solą i czarnym pieprzem, wysmażony według życzenia, podany z frytkami z batatów, pikantnym majonezem i sałatą z domowym sosem winegret.

 

502. SZTORM.

49 PLN

Pieczone pół kaczki w aromacie jabłek, czosnku i majeranku, podane z ziemniaczanym puree, sosem spod pieczenia i czerwoną kapustą duszoną ze śliwkami i rodzynkami.

   

503. PASSAT.

48 PLN

Eskalopki cielęce przekładane szynką parmeńską, duszone w białym winie i śmietanie z szalotkami, podane na podsmażonych kopytkach z groszkiem cukrowym i smażoną szałwią

   

504. CYKLON

37 PLN

Grillowane eskalopki z piersi kurczaka duszone w sosie demi glace ze śmietaną, skorzonerą, selerem naciowym, natką pietruszki i różowym pieprzem, podane na kaszy orkiszowej.

   

505. LEVANTER.

41 PLN

Filet z sandacza smażony na klarowanym maśle, podany na gniecionych ziemniakach z kapustą duszoną na smalcu ze śmietaną, marchewką, koprem i zielonym pieprzem.

 

506. MISTRAL.

41 PLN

Polędwica z dorsza smażona na klarowanym maśle, podana na puree z ziemniaków z sosem na wędzonej słoninie z cebulą ,białym winem, śmietaną i rodzynkami i soczystą surówką z kiszonej kapusty.

 

507. SIROCCO.

41 PLN

Filet z łososia pieczony w maśle i kolorowym pieprzu, podany na kremowym ryżu z pikantną papryką, algami morskimi, czosnkiem, imbirem, miodem i octem ryżowym.

 

508. JUGO

41 PLN

Stek z tuńczyka pieczony na kamieniu, podany z sałatą z domowym sosem winegret, majonezem kaparowym i ziemniakiem zapieczonym z serem i anchois.

 

DLA MALUCHÓW

401. PRZYSMAK KAPITANA HOOK'A21 PLN
Fileciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i ketchupem.
   
402. PRZYSMAK PIRATA21 PLN
Fileciki z dorsza w chrupiącej panierce z frytkami i ketchupem.
   
403. PRZYSMAK WILKA MORSKIEGO.21 PLN
Makaron muszelki w sosie pomidorowo- śmietanowym z serem grana padano.
   
404. NALEŚNIKI NA SŁODKO18 PLN
- konfiturą truskawkową, obsypane cukrem pudrem
- sosem czekoladowym, obsypane cukrem pudrem
- twarogiem z wanilią i śmietaną, obsypane cukrem pudrem

 

 DESERY

501. SKALISTY BRZEG16 PLN
Lody waniliowe z sosem z mango i marakui z bezą i nerkowcami.
   
502. ARLEKIN16 PLN
Lody waniliowe, czekoladowe i truskawkowe z sosem truskawkowym i bitą śmietaną.
   
503. MALT CAKE17 PLN
Ciepłe ciasto czekoladowe z lodami waniliowymi, orzechami włoskimi, sosem karmelowym i bitą śmietaną.
   
504. TRUFLA LODOWA19 PLN

Czekoladowo- waniliowa z sosem czekoladowym, kakao i nerkowcami.

   
505. KREM BRULEE15 PLN
Schłodzony deser z żółtek i wanilii, pokryty warstwą karmelizowanego cukru.
 
506.SZARLOTKA 16 PLN
Ciepła szarlotka własnego wypieku, podana z lodami waniliowymi i musem malinowym
 
507. GAŁKA LODÓW 4 PLN

 

 

 
54 52 48 58