Hotel Restauracja FALEZA Jastrzębia Góra, ul. Klifowa 5 tel. 58-674 91 58
Angielski Niemiecki Rosyjski

Newsletter

zapisz się, by jako pierwszy otrzymywać nasz newsletter z informacją o najnowszych promocjach i nowościach

 

e-mail: zapisz
Niepoprawny adres e-mail
pogoda

Pogoda

Aktualna pogoda:

Temperatura: 13 °C
Ciśnienie: 1016 hPa
Wiatr: 4 m/s

Menu Restauracji

 

PRZYSTAWKI

1. SŁONECZNA LAGUNA41 PLN
Krewetki Black Tiger duszone w pikantnym winno-maślanym sosie z czosnkiem.(5 szt.)
   
2. WIELKA ŻUŁAWA38 PLN
Trzy tatary: z wołowiny Black Angus z jajkiem przepiórczym i kaparami z łososia z suszonymi pomidorami i gorczycą, i z tuńczyka z taponadą z zielonych oliwek i natki pietruszki, podane z pumperniklem, majonezem sardynkowym, sosem limonowym i octem balsamicznym.
   
3. WYSPA MIŁOSCI27 PLN
Duet solonego dorsza i łososia marynowanego w oliwie rzepakowej z algami morskimi, ikrą łososia i piklowanym ogórkiem.
   
4. RYBACKIE KĘPY19 PLN
Śledzie marynowane na dwa sposoby: w oliwie z suszonymi pomidorami i żurawiną w miodzie z octem ryżowym, majonezem i pieprzem.
   
5. ZATOKA LWIA21 PLN
Grillowany, a następnie marynowany bakłażan, podany z humusem, cukinią, selerem naciowym, oliwą rzepakową i koprem.
   

 

 

SAŁATY

101.SAŁATA ECHO 21/29 PLN
Mieszane sałaty z domowym sosem winegret, sosem limonkowym, marynowanymi jabłuszkami kaparowymi, ogórkiem, cebulą i bakłażanem/ lub wysmażonym według życzenia tuńczykiem z grilla w kolorowym pieprzu.
   
102.ZŁOTE PIASKI 28 PLN
Grzanka z pszennego chleba z kozim serem, marynowanym bakłażanem i konfitowanymi pomidorami z mieszanymi sałatami, domowym sosem winegret, włoskim i oliwkami i pestkami słonecznika.
   
103.CICHA WYDMA 28 PLN
Smażony na złoto kalmar z mieszanymi sałatami, domowym sosem winegret i sosem aioli.
   

 

 
ZUPY

201.MORZE OCHOCKIE12 PLN
Rosół wołowo- drobiowy z lubczykiem, marchewką, lanymi kluseczkami i natką pietruszki
   
202. MORZE CZERWONE13 PLN
Barszcz na zakwaszanych burakach i wędzące z pierożkami z farszem grzybowym.
   
203. MORZE BAŁTYCKIE13 PLN
Wywar z ryb morskich, warzyw korzennych i pomidorów z dorszowymi kluskami, mięsem ryb i koprem.

 

 

 

DANIA GŁÓWNE

301. MONSUN69 PLN
Grillowany antrykot wołowy lub stek z polędwicy Black Angus oprószony różową solą i czarnym pieprzem, wysmażony według życzenia, podany z frytkami z batatów, pikantnym majonezem i sałatą z domowym sosem winegret.
   
302. SZTORM46 PLN
Pieczone pół kaczki w aromacie jabłek, czosnku i majeranku, podane z ziemniaczanym puree, sosem spod pieczenia i czerwoną kapustą duszoną ze śliwkami i rodzynkami.
   
303. PASSAT44 PLN
Eskalopki cielęce przekładane szynką parmeńską, duszone w białym winie i śmietanie z szalotkami, podane na podsmażonych kopytkach z groszkiem cukrowym i smażoną szałwią.
   
304. SZKWAŁ35 PLN
Eskalopki z piersi kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym z kukurydzą, podane na kremowym ryżu z chipsami z bekonu.
   
305. WĘZEŁ KNAGOWY28 PLN
Makaron rurki z piersią kurczaka, cebulą, brokułem, pieczarkami, białym winem i śmietaną, obsypane natką pietruszki i serem grana padano.
 
306. WĘZEŁ KOTWICZNY 28 PLN
 Makaron muszle w pikantnym sosie pomidorowym z omułkami, cukinią, kaparami i selerem naciowym, obsypane serem grana padano.
 
307. TAJFUN 39 PLN
Filet z halibuta smażony w sezamie, podany na kaszy bulgur z sosem maślanym z octem, ma  rchwią , cebulą, anyżem gwiaździstym i czarnuszką.
 
308. LEVANTER 39 PLN
Filet z sandacza smażony na klarowanym maśle, podany z gotowanymi ziemniakami i kapustą duszoną na smalcu z marchewką, koprem i zielonym pieprzem.
 
309. MISTRAL 38 PLN
Polędwica z dorsza smażona na klarowanym maśle, podana na puree z ziemniaków z sosem na wędzonej słoninie z cebulą ,białym winem, śmietaną i rodzynkami, sałatką z selera i białej rzodkiewki i chrupiącymi płatkami słonecznika bulwiastego 
 
310. SIROCCO 38 PLN
Filet z łososia pieczony w kolorowym pieprzu, podany na ryżu z algami morskimi, chili, czosnkiem, miodem i octem ryżowym.
 

 

  

 

DLA MALUCHÓW

401. PRZYSMAK KAPITANA HOOK'A19 PLN
Fileciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z frytkami i ketchupem.
   
402. PRZYSMAK PIRATA19 PLN
Fileciki z dorsza w chrupiącej panierce z frytkami i ketchupem.
   
403. PRZYSMAK WILKA MORSKIEGO.19 PLN
Makaron rurki w sosie pomidorowo- śmietanowym z serem grana padano.
   
404. NALEŚNIKI NA SŁODKO16 PLN
- konfiturą truskawkową, obsypane cukrem pudrem
- sosem czekoladowym, obsypane cukrem pudrem
- tw arogiem z wanilią i śmietaną, obsypane cukrem pudrem

 

 

DESERY

501. SKALISTY BRZEG15 PLN
Lody waniliowe z sosem z czarnych porzeczek z bezą i nerkowcami.
   
502. ARLEKIN15 PLN
Lody waniliowe, czekoladowe i truskawkowe z sosem truskawkowym i bitą śmietaną.
   
503. MALT CAKE16 PLN
Ciepłe ciasto czekoladowe z lodami waniliowymi, orzechami włoskimi, sosem karmelowym i bitą śmietaną.
   
504. TRUFLA LODOWA16 PLN
Z czekoladowym wnętrzem, obsypana prażonymi orzechami, podana z sosem z mango i marakui.
   
505. KREM BRULEE14 PLN
Schłodzony deser z żółtek i wanilii, pokryty warstwą karmelizowanego cukru.
 
506.SZARLOTKA 16 PLN
Ciepła szarlotka własnego wypieku, podana z lodami waniliowymi i musem malinowym
 
507. GAŁKA LODÓW 4 PLN

 

 

 
52 53 48 58
57 60 59