Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia rodzinnych Świąt Wielkanocnych w niezapomnianej, świątecznej atmosferze Hotelu Faleza. Będziecie Państwo jednymi z nielicznych Gości spędzających ten cudowny czas w najdalej na północ położonym miejscu Polski.
Pakiet 4 dniowy w terminie 29.03-01.04.2024
- 3 x noclegi
- 3 x wyśmienite śniadanie tym tradycyjne Śniadanie Wielkanocne.
- wyśmienite menu Świąteczne
- świąteczny koszyczek wielkanocny (*)
- miejsce parkingowe
Ponadto:
- zabiegi w hotelowym Spa Aquarius z 10% rabatem
- możliwość korzystania z jacuzzi z hydromasażem
- dostęp do saunarium
– sauna fińska ( sucha ) – wpływa na układ krążenia, kondycję oraz odporność
– łaźnia parowa – oczyszcza ciało z produktów przemiany materii i toksyn, nawilża i wygładzi skórę, inhaluje drogi oddechowe i podnosi odporność
– biosauna aromatyczna – pomaga w odprężeniu, rozluźnieniu mięśni, reguluje krążenia krwi. Dodatkowy atut to aromaterapia.
– lodopad– lód służy do schładzania ciała po wyjściu z gorącej sauny. Różnica temperatur rozluźnia, łagodzi objawy bólowe, zwiększa przepływ krwi, zmniejsza napięcie i podnosi odporność organizmu.
- możliwość korzystania z sali fitness
- lornetka/luneta w pokojach z widokiem na morze
- sejf w pokoju
- lodówka z mini barkiem
- bezprzewodowy internet Wi-Fi w pokoju i na terenie obiektu
- bezpośrednie zejście do morza przy hotelu
- korzystanie z zewnętrznego tarasu z pięknym widokiem na całą panoramę morza
- Dzieci do lat 3 – nocleg ( na wspólnym spaniu z rodzicami) – gratis
Wielki Piątek 29.03.2024
Do wyboru dania z karty menu – płatne wg cennika
Sobota 30.03.2024
Śniadanie 08:00 -11:00
(*) W Wielką Sobotę zostaną przygotowane koszyki ze święconką, które będzie można poświęcić w kościele parafialnym w Jastrzębiej Górze
Rozpoczynamy Świętowanie postną kolacją w Wielką Sobotę – od godz 17:00
Zupa:
– krem z pora, pieczonego czosnku i chrzanu z ziemniakami, z cebulką i wiejskim chlebem
Danie główne:
– miętus z gołąbkiem z kaszą kuskus, grzybami i sosem holenderskim
Niedziela Wielkanocna 31.03.2024
Śniadanie Wielkanocne świętujemy przy suto zastawionym stole od godz. 08:00 – 11:00
Obiad od godz.14:00 do 16:00
Przystawka:
– krokiecik z jajkiem i cebulką, kwaśną śmietaną i siemieniem lnianym
Zupa:
– barszcz biały z białą kiełbasą, ziemniakiem i majerankiem
Danie główne:
– udko kaczki z jabłkowym sosem, puree szczypiorkowym i pieczonymi jabłuszkami
Deser:
– szarlotka w cieście Filo z ziemią czekoladową i musem karmelowym
Kolacja w formie bufetu od godz. 18:00 do 21:00
– pieczona szynka serwowana przez kucharza z kluseczkami śląskimi i sosem z wypiekania szynki
– bigos z grzybami i śliwką
– ziemniaczki hasselback z pesto z pietruszką i serem dojrzewającym
– dorsz z sosem pomidorowo-paprykowym
– ratatouille z cukinii, pomidorów i bakłażana
– sałatka z avocado, pomidorkami cherry, mozzarellą i winegretem z musztardą francuską
– podpłomyki maślano-ziołowe
– smalec na kaszubskiej słoninie z majerankiem i skwarkami
– piklowane ogórki
– wiejski chleb
Poniedziałek – lany 01.04.2024
Śniadanie 08:00-11:00
Obiad od godz 13:00
Przystawka:
– confitowane ziemniaczki z tatarem ze śledzia, kwaśną śmietaną i kawiorem
Zupa:
– borowikowa ze smażonymi borowikami z rozmarynem
Danie główne:
– rolada ze schabu z cielęciną i szynka dojrzewającą, kaszotto grzybowym, młodym brokułem i sosem rozmarynowymi
Deser:
– sernik mascarpone – kajmakowy z markizą
Słodki bufet, kawa oraz herbata dostępne będą przez cały okres Świąt w restauracji.