Entry-header image

Wielkanoc z widokiem na morze

Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia rodzinnych Świąt Wielkanocnych w niezapomnianej, świątecznej atmosferze Hotelu Faleza. Będziecie Państwo jednymi z nielicznych Gości spędzających ten cudowny czas w najdalej na północ położonym miejscu Polski.

Pakiet 4 dniowy w terminie 29.03-01.04.2024

  • 3 x noclegi
  • 3 x wyśmienite śniadanie tym tradycyjne Śniadanie Wielkanocne.
  • wyśmienite menu Świąteczne
  • świąteczny koszyczek wielkanocny (*)
  • miejsce parkingowe

Ponadto:

  • zabiegi w hotelowym Spa Aquarius z 10% rabatem
  • możliwość korzystania z jacuzzi z hydromasażem
  • dostęp do saunarium

sauna fińska ( sucha ) – wpływa na układ krążenia, kondycję oraz odporność
łaźnia parowa – oczyszcza ciało z produktów przemiany materii i toksyn, nawilża i wygładzi skórę, inhaluje drogi oddechowe i podnosi odporność
biosauna aromatyczna – pomaga w odprężeniu, rozluźnieniu mięśni, reguluje krążenia krwi. Dodatkowy atut to aromaterapia.

lodopad– lód służy do schładzania ciała po wyjściu z gorącej sauny. Różnica temperatur rozluźnia, łagodzi objawy bólowe, zwiększa przepływ krwi, zmniejsza napięcie i podnosi odporność organizmu.

  • możliwość korzystania z sali fitness
  • lornetka/luneta w pokojach z widokiem na morze
  • sejf w pokoju
  • lodówka z mini barkiem
  • bezprzewodowy internet Wi-Fi w pokoju i na terenie obiektu
  • bezpośrednie zejście do morza przy hotelu
  • korzystanie z zewnętrznego tarasu z pięknym widokiem na całą panoramę morza
  • Dzieci do lat 3 – nocleg ( na wspólnym spaniu z rodzicami) – gratis

Wielki Piątek 29.03.2024

Do wyboru dania z karty menu – płatne wg cennika

Sobota 30.03.2024

Śniadanie 08:00 -11:00

(*) W Wielką Sobotę zostaną przygotowane koszyki ze święconką, które będzie można poświęcić w kościele parafialnym w Jastrzębiej Górze

Rozpoczynamy Świętowanie postną kolacją w Wielką Sobotę – od godz 17:00

Zupa:

– krem z pora, pieczonego czosnku i chrzanu z ziemniakami, z cebulką i wiejskim chlebem

Danie główne:

– miętus z gołąbkiem z kaszą kuskus, grzybami i sosem holenderskim

Niedziela Wielkanocna 31.03.2024

Śniadanie Wielkanocne świętujemy przy suto zastawionym stole od godz. 08:00 – 11:00

Obiad od godz.14:00 do 16:00

Przystawka:

– krokiecik z jajkiem i cebulką, kwaśną śmietaną i siemieniem lnianym

Zupa:

– barszcz biały z białą kiełbasą, ziemniakiem i majerankiem

Danie główne:

– udko kaczki z jabłkowym sosem, puree szczypiorkowym i pieczonymi jabłuszkami

Deser:

– szarlotka w cieście Filo z ziemią czekoladową i musem karmelowym

Kolacja w formie bufetu od godz. 18:00 do 21:00

– pieczona szynka serwowana przez kucharza z kluseczkami śląskimi i sosem z wypiekania szynki

– bigos z grzybami i śliwką

– ziemniaczki hasselback z pesto z pietruszką i serem dojrzewającym

– dorsz z sosem pomidorowo-paprykowym

– ratatouille z cukinii, pomidorów i bakłażana

– sałatka z avocado, pomidorkami cherry, mozzarellą i winegretem z musztardą francuską

– podpłomyki maślano-ziołowe

– smalec na kaszubskiej słoninie z majerankiem i skwarkami

– piklowane ogórki

– wiejski chleb

Poniedziałek – lany 01.04.2024

Śniadanie 08:00-11:00

Obiad od godz 13:00

Przystawka:

– confitowane ziemniaczki z tatarem ze śledzia, kwaśną śmietaną i kawiorem

Zupa:

– borowikowa ze smażonymi borowikami z rozmarynem

Danie główne:

– rolada ze schabu z cielęciną i szynka dojrzewającą, kaszotto grzybowym, młodym brokułem i sosem rozmarynowymi

Deser:

– sernik mascarpone – kajmakowy z markizą

Słodki bufet, kawa oraz herbata dostępne będą przez cały okres Świąt w restauracji.